LATVIEŠU TANGO – Artūrs Noviks (akordeons) un Trio "Tresensus". U`Elements (Lietuva, Viļņa)



2023.gada 24.novembrī plkst. 18.00 Daugavpils Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) izskanēs koncerts ar divām koncertprogrammām. Pirmajā daļā dzirdēsim "Latviešu tango" Artūra Novika (akordeons) un "Trio Tresensus" (Līga Griķe, kokle; Aigars Raumanis, saksofons; Uģis Upenieks, sitaminstrumenti) izpildījumā, savukārt koncerta otrajā daļā uzstāsies instrumentālā grupa U`Elements.

Programmā "Latviešu tango", apvienojoties koklei, saksofonam, sitaminstrumentiem un akordeonam, pirmo reizi šādā sastāvā skanēs Artura Maskata, Daces Aperānes un Imanta Zemzara tango. Kā atklāj Aigars Raumanis, kura paša rakstītajā fantāzijā "Tango un kino". Tango un kino varēs atpazīt daudzas iemīļotas melodijas no latviešu filmām: "Jaunas krāsas un noskaņas parādīsies arī Aivara Kalēja, Jāņa Ķepīša, Pētera Butāna un Kārļa Lāča dejiskajos opusos".

Kolorīto programmu krāšņos arī jaunā talanta, daugavpilieša Renāta Cvečkovska Tango, kas komponēts tieši Trio Tresensus.

U`Elements ir instrumentālā grupa, kurā apvienojušies Armēnijas, Latvijas un Lietuvas mūziķi: Povilas Velikis (akordeons, taustiņinstrumenti), Dmitrijs Mihailovs (akordeons, taustiņinstrumenti, klavieres), Armans Isojans (kontrabass) un Mihails Novikovs (bungas). Viņu daiļradē saplūst lietuviešu, latviešu un armēņu tautas mūzikas elementi, kā arī džeza valoda un improvizācija. Grupas radītā mūzika ir enerģisks melodiskās, džeza, folkloras, drum&bass un pasaules mūzikas sajaukums, ko novērtē gan mūzikas cienītāji, gan profesionāļi.

2021. gadā grupa ierakstīja un izdeva pirmo oriģinālmūzikas albumu "Warm White", savukārt 2023. gadā ir iznācis grupas jaunākais albums "Blackish White".

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē (darba dienās no plkst. 16.30 - 18.30) un Biļešu paradīzes kasēs. Cena 5.00 euro

Koncerts tiek rīkots XVIII Starptautiskā akordeona mūzikas festivāla "Daugavpils 2023" ietvaros. Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Festivālu rīko: Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības Nams", Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola, Latvijas akordeonistu asociācija. Atbalsta: Daugavpils valstspilsētas pašvaldība

Informācija: www.vienibasnams.lv, www.daugavpils.lv